About Me

Creatief en magisch

Ik begon zo rond mijn 13 e met creativiteit. Zonder voorbeeld van mijn omgeving ging ik aan de slag met tekenen, potlood, krijt, inkt toen al verschillende materialen onderzoekend. Sf en sprookjesboeken uit de bibliotheek vond ik fascinerend. Een andere wereld met zoveel verhalen en mogelijkheden. Ik heb nog tekeningen waar mijn fantasie en kijk op het universum herkenbaar zijn in het werk dat ik nu maak. Een zoektocht naar onze plek one earth.

 

Later kwam daar fotografie bij een supermooi medium. Zwart wit foto’s die ik indertijd nog in een eigen doka zelf afdrukte. Op de Sociale Academie waar ik op zat heb ik daar ook veel gebruik van gemaakt. Voor mij een interessante manier om thema’s en projecten te gebruiken.

 

Fotografie werd steeds meer een vorm om mijn gedachten op een creatieve manier met elkaar in verbinding te laten komen en dit resulteerde in de opleiding mix media experimenteel in Utrecht waarin gezocht werd naar eigen beeldmateriaal. Daarop volgend de cursus “De schijn van de wekelijkheid en fotogram in Amsterdam. Verschillende expo volgden

Na een opleiding waar Adobe Photoshop een groot deel van was ging ik mijn  fotografiepassie combineren met de computer. Voor mij weer een mooie manier om fantasie en fotografie te combineren en nieuwe mogelijkheden aan te boren. Aanvankelijk werkte ik met modellen en combineerde ik die met Photoshop tot een verhaal of sfeer.

Later, en tot nu, ben ik me toe gaan leggen op stillevens met  bloemen die nauw verbonden zijn met het leven  zelfs.

Hier kan ik mijn kijk op het leven en universum, creatieve mind volledig in kwijt

 

IMG_0448

Painter and Photographer

Norti Art

Creativiteit is altijd een rode, zeg maar gouden draad in mijn leven geweest. Het proces van het maken enerzijds, het ensceneren anderzijds, het loslaten, licht en beweging het werk laten doen en dit op foto vastleggen blijft magisch. De verwondering die ik bij het maken van mijn werk voel wil ik overbrengen aan de kijker

kosmos, waar kom je vandaan en waar ga je heen welke lagen doorloop je als onderdeel van het grote geheel.
Mijn kleurrijk werk is ruimtelijk, met donkere vormen. Een toestand van balans tussen tegengestelde krachten, zoals het leven zelf.  Kleur is voor mij heel belangrijk. Het is energie, het is warm en staat voor kracht en vernieuwing.

 

 

Interview Norti Art: Onderdeel van het grote geheel

19 oktober – 2020
door Alice Broeksma

Norti Art een van de  top 10 stillevens van Online Gallery’s kunstenaars. 
“Be yourself. Everyone else is already taken.”

― Oscar Wilde

find me on: