Creatief en magisch

Ik begon zo rond mijn 13 e met creativiteit. Zonder voorbeeld van mijn omgeving ging ik aan de slag met tekenen, potlood, krijt, inkt toen al verschillende materialen onderzoekend. Sf en sprookjesboeken uit de bibliotheek vond ik fascinerend. Een andere wereld met zoveel verhalen en mogelijkheden. Ik heb nog tekeningen waar mijn fantasie en kijk op het universum herkenbaar zijn in het werk dat ik nu maak. Een zoektocht naar onze plek one earth.

Hersen kronkels en het licht 1973

Later kwam daar fotografie bij een supermooi medium. Zwart wit foto’s die ik indertijd nog in een eigen doka zelf afdrukte. Op de Sociale Academie waar ik op zat heb ik daar ook veel gebruik van gemaakt. Voor mij een interessante manier om thema’s en projecten te gebruiken.

Fotografie werd steeds meer een vorm om mijn gedachten op een creatieve manier met elkaar in verbinding te laten komen en dit resulteerde in de opleiding mix media experimenteel in Utrecht waarin gezocht werd naar eigen beeldmateriaal. Daarop volgend de cursus “De schijn van de wekelijkheid en fotogram in Amsterdam. Verschillende expo volgden.

Na een opleiding waar Adobe Photoshop een groot deel van was ging ik mijn  fotografiepassie combineren met de computer. Voor mij weer een mooie manier om fantasie en fotografie te combineren en nieuwe mogelijkheden aan te boren. Aanvankelijk werkte ik met modellen en combineerde ik die met Photoshop tot een verhaal of sfeer. Later, en tot nu, ben ik me toe gaan leggen op stillevens met  bloemen en voorwerpen die vervlogen tijden weer samen doen brengen. 

Photographer and Painter

Norti Art

Creativiteit is altijd een rode, zeg maar gouden draad in mijn leven geweest. Het proces van het maken enerzijds, het ensceneren anderzijds, het loslaten, licht en beweging het werk laten doen en dit op foto vastleggen blijft magisch. De verwondering die ik bij het maken van mijn werk voel wil ik overbrengen aan de kijker.

Me Paint and History

Tussen dit creatief proces door heb ik  zo’n 15 jaar schilder en fotografie lessen/workshops/projecten bedacht en gegeven voor/aan kinderen en jongeren o.a. in Het  Appel museum, Aalsmeer een BSO op Zeeburg een Buurthuis in Westerpark en het  MLA Lyceum te Amsterdam. Ik heb gewerkt als fotograaf voor een krant, heb tentoonstellingen opgezet en ben jury lid geweest voor jongeren fotografie projecten.