Creatief en magisch

 

Ik begon zo rond mijn 13 e met tekenen, potlood, krijt, inkt toen al verschillende materialen onderzoekend. Sf en sprookjesboeken uit de bibliotheek vond ik fascinerend. Een andere wereld met zoveel verhalen en mogelijkheden. Ik heb nog tekeningen waar mijn fantasie en kijk op het universum herkenbaar zijn in het werk dat ik nu maak.

Titel: Hersen kronkels en het licht 1973

Later kwam daar fotografie bij, zwart wit foto’s die ik indertijd nog in een eigen doka zelf afdrukte. 

Fotografie werd steeds meer een vorm om mijn gedachten op een creatieve manier met elkaar in verbinding te brengen en dit resulteerde in de opleiding mix media experimenteel in Utrecht. Daarop volgend de cursus “De schijn van de wekelijkheid bij fotogram in Amsterdam. Verschillende EXPOSITIE,S volgden.

Na een opleiding Adobe Photoshop ging ik mijn  fotografie passie combineren met de computer een mooie manier om fantasie en fotografie te mixen en nieuwe mogelijkheden aan te boren.   Rond 2021 ben ik gefascineerd geraakt door AR/Augmented Reality dit is voor mij de manier om de lagen te laten zien die ik in mijn gedachte heb tijdens het maken van mijn werk. Het ontdekken van mogelijkheden een zoektocht die in mijn DNA zit zal met Ar nog fascinerende wegen openen. Kunst staat nooit stil.

Photographer and Painter

Norti Kowalski

Creativiteit is altijd een rode, zeg maar gouden draad in mijn leven geweest. De zoektocht naar patronen in tijd en deze verenigen tot een nieuw "story telling" beeld waarin de overeenkomst een ander inzicht van het zijn me altijd weer verwondert, deze verwondering wil ik overbrengen aan de kijker.

Ik heb zo’n 15 jaar schilder en fotografie lessen/workshops/projecten bedacht en gegeven voor/aan kinderen en jongeren o.a. in Het  Appel museum, Aalsmeer een BSO op Zeeburg een Buurthuis in Westerpark en het  MLA Lyceum te Amsterdam. Ik heb gewerkt als fotograaf voor een krant, heb tentoonstellingen opgezet en ben jury lid  voor jongeren fotografie projecten.